DE L’HORT A LA TAULA. RECEPTES AMB CEBA
DE L’HORT A LA TAULA. RECEPTES AMB CEBA
Probablement originària d'Àsia central, el cultiu de la ceba és molt antic i ja en tenia molta importància per als Egipcis i Romans. Aquest bulb, com l'all, necessita poca aigua per créixer, cosa que li confereix un gran valor a l'hort i la cuina en context de canvi climàtic i sequera. Té un rol central en plats com a sopes (francesa, hongaresa 'de les bruixes', 'sagrada' del imperi bizantí...). pizzes i coques (pissaladière de Niça), farcides de formatge o carn (Síria,Turquia...) i fins i tot crua o cuita en amanides (Japó i Itàlia).
Farem com a mínim 2 receptes amb ceba i es farà especial èmfasi en l'aprofitament alimentari i la separació dels residus incl. la fracció orgànica per a compostatge. Dedicarem la part final a fer un tast tots plegats.
Material que cal portar: Carmanyola, drap i davantal.
1 sessió a càrrec de Delia Laurent. Ingredients inclosos.
Aquesta activitat és dins l'àmbit de Gastronomia
Per poder realitzar la inscripció primer inicieu sessió amb el vostre compte d'usuari: