DE L’HORT A LA TAULA. RECEPTES AMB BLEDES

DE L’HORT A LA TAULA. RECEPTES AMB BLEDES

Originaria de Sicília, germana de la remolatxa i més resistent que l'espinac, la bleda és consumida a la conca mediterrània des de l'antiguitat.

Continua tenint un ús molt prominent a països com Croàcia i Itàlia, on entra en la composició de coques salades consumides durant Setmana Santa (coca pasqualina). A Niça, a la Costa Blava francesa, gairebé totes les receptes locals porten bleda, cosa que explica el sobrenom dels seus habitants 'caga-blea'. Al Líban i Geòrgia es far servir per a fer amanides i dips, a Itàlia, pasta, nyoquis i mandonguilles, i a Turquia i Suïssa, fulles de bledes farcides.

Ens endinsarem en detall a la història, conreu, nutrició i fets culturals vinculats amb aquesta hortalissa, i prepararem dues receptes sorprenents amb les seves fulles i penques! 

Material que cal portar: Carmanyola, drap i davantal.

Taller per a persones a partir de 18 anys

1 sessió a càrrec de Delia Laurent. Ingredients inclosos.

Aquesta activitat és dins l'àmbit de Gastronomia

Data

03 abr. 2025

Hora

18:00 - 20:30

Preu

18.15€

Etiquetes

Destacats

Tipus

Tallers

Altres Tipus

Activitats
RESERVAR