
DE L’HORT A LA TAULA. RECEPTES AMB BLEDES

DE L’HORT A LA TAULA. RECEPTES AMB BLEDES
Originaria de Sicília, germana de la remolatxa i més resistent que l'espinac, la bleda és consumida a la conca mediterrània des de l'antiguitat.
Continua tenint un ús molt prominent a països com Croàcia i Itàlia, on entra en la composició de coques salades consumides durant Setmana Santa (coca pasqualina). A Niça, a la Costa Blava francesa, gairebé totes les receptes locals porten bleda, cosa que explica el sobrenom dels seus habitants 'caga-blea'. Al Líban i Geòrgia es far servir per a fer amanides i dips, a Itàlia, pasta, nyoquis i mandonguilles, i a Turquia i Suïssa, fulles de bledes farcides.
Ens endinsarem en detall a la història, conreu, nutrició i fets culturals vinculats amb aquesta hortalissa, i prepararem dues receptes sorprenents amb les seves fulles i penques!
Material que cal portar: Carmanyola, drap i davantal.
Taller per a persones a partir de 18 anys
1 sessió a càrrec de Delia Laurent. Ingredients inclosos.
Aquesta activitat és dins l'àmbit de Gastronomia
Per poder realitzar la inscripció primer inicieu sessió amb el vostre compte d'usuari: