Castanyada a la Sagrera

Data de publicació: 4 octubre 2024

Un any més arriba la tardor al nostre barri i amb ell, les fulles al terra, el fred, les jaquetes i la festa de la castanyada.  L’origen d’aquesta festa popular o el halloween dels països anglosaxons, o el Magosto de les terres asturianes, lleoneses o gallegues, prové d’una antiga festa ritual funerària. Aquesta festa popular es porta a terme als voltants del dia de Tots Sants, és per aixó que des de la Torre hem preparat les següents activitats:

Dilluns 21 d’octubre a les 18h. Tradicions a Taula. Panellets.

En aquest taller, farem els nostres propis panellets casolans. Per participar d’aquest taller, cal inscripció prèvia en AQUEST enllaç.

Dilluns 28 d’octubre 17.15h. Decoració de galetes de Halloween amb sucre

En aquest taller, farem galetes amb formes i decoracions de por, que després podràs regalar o menjar-te. Més informació i inscripcions en AQUEST enllaç

Dimecres 30 d’octubre 17.30h. Presentació del llibre “Fins aquí hem arribat”

Parlarem sobre costums, rituals i celebracions, tan actuals, com passades, i altres temes de la cultura funerària, que conformen els capítols del llibre “fins aquí hem arribat”.

Divendres 25 d’octubre 17.30h. Festa de la Castanyada

La comissió de festivitats i tradicions de La Torre ha preparat la festa de la Castanyada. A les 17:30h podrem gaudir d’un espectacle pels més menuts, descobrirem la supercastanyera, una nena plena d’alegria, castanyes i moltes cançons!